MOGELIJKMAKER

mogelijkmaker ontwikkelbrigade

MOGELIJKMAKER: ANDERS ORGANISEREN

Anders werken en organiseren

Wil je het werk binnen je organisatie op een andere manier organiseren? Dan kan ik je helpen. Ik ben een mogelijkmaker, en doe er alles aan om ervoor te zorgen dat een werknemer de ruimte en ondersteuning krijgt om zelf haar (of zijn) werk goed uit te voeren. Vanuit mijn jarenlange ervaring als stafmedewerker heb ik geleerd om te faciliteren – mogelijk te maken.

Mensen in organisaties (management en directie, maar vooral ook de medewerkers zelf) ondersteunen bij de uitvoering van het primaire proces. Door samen te bedenken hoe het werk makkelijker kan, met minder gedoe (lees minder bureaucratisch).

Door hulpmiddelen op het gebied van onder andere kwaliteit, communicatie en ICT bij de uitvoering van het werk te bieden, en die ook samen met hen (verder) te ontwikkelen. En door managers te adviseren over hoe ze zelf hun medewerkers kunnen ondersteunen – vanuit ruimte en vertrouwen.

naar de wolken

Je eigen ontwikkelbrigade

Als je me inhuurt, vorm ik samen met jullie een ontwikkelbrigade. In een ontwikkelbrigade bedenken mensen uit de organisatie samen hoe het werk er uit gaat zien, en hoe je dat organiseert. Een brigade is wendbaar en veerkrachtig, maar vooral een verbond van samenwerkende mensen met een gemeenschappelijk doel die verschil gaan maken. Verschil zodat het werk (weer) van betekenis en waarde wordt, voor de werknemers, de organisatie en de maatschappij.

Ik vertel als buitenstaander niet hoe dat moet, maar help jullie om zelf antwoorden te vinden op die vraag. Wat is jullie bedoeling en wat past daarbij? Ik laat jullie zien hoe je ideeën kunt ontwikkelen, en hoe je die zo snel mogelijk concreet maakt en in acties omzet. Te veel goede voornemens blijven bij plannen, en trouwens: van doen leer je meer.

Zijn jullie een eindje op weg? Dan laten we elkaar weer los, en gaat jullie ontwikkelbrigade verder.

Klein en groot anders organiseren

Anders organiseren kan groot, organisatiebreed, zoals het vormen van zelforganiserende teams, maar ook op veel kleinere schaal. Denk bijvoorbeeld aan experimenteren met functieloos werken (op basis van flexibele rollen) of jobcrafting (ook wel baansleutelen). Soms kunnen kleine aanpassingen al grote effecten hebben.

Voor mensen in organisaties

Ik werk voor mensen in organisaties. Dus zowel voor de werknemers als voor het management. Niet voor ‘de organisatie’ – dat is immers maar een hulpmiddel. Het succes van een organisatie en de betekenis van het werk staat of valt met de kwaliteit van de verbindingen tussen de mensen in en om de organisatie.


CONTACT

contact

Wil je meer weten over de Ontwikkelbrigade?
Kennismaken? Ideeën uitwisselen?

Neem dan contact met me op.


06-22632307

trudy@ontwikkelbrigade.nl