PORTFOLIO

portfolio ontwikkelbrigade
Programmaboek Groeningen

Tekst programmaboek Groeningen

Groeningen: de natuurlijke achtertuin van de stad. Vanaf de Grote Markt, via Marumerlage, het Leekstermeer, Paterswoldsemeer en Zuidlaardermeer naar het Roegwold. Groeningen is de schakel tussen mens, ondernemerschap, cultuurhistorie en natuur. Groeningen biedt veel kansen voor betekenisvol ondernemen, gezond leven en geweldige belevenissen in de natuur. Het netwerk Groeningen, dat inmiddels uit meer dan 25 partners bestaat, wil dit gebied verder ontwikkelen. Het project Groeningen is een initiatief van de Hanzehogeschool en Staatsbosbeheer.

Ik schreef de tekst voor het programmaboek en werkte samen met de projectgroep Groeningen aan de conceptvorming.

Meer informatie

Infographic Workcept

Planontwikkeling en projectbegeleiding Workcept

Workcept is een project van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Ondernemers werken aan een duurzame, toekomstigbestendige inclusieve arbeidsmarkt voor en door de regio Westerkwartier. Doel is om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen en maximale waarde voor inwoners, organisaties en de regio te creëren.

Samen met Buro Troje doe ik de projectbegeleiding en schreef ik het projectplan voor Workcept.


Endelk

Projectplan en subsidieaanvraag Endelk

Energie, duurzaamheid en landschappelijke kwaliteit, daarvoor staat ENDELK. Voor succesvolle energietransitie is een regionale community nodig die de dorpen in het wierdenlandschap verbindt. Bewoners, ondernemers en experts bouwen een ‘commonity’ (community + commons) en ontwerpen de ‘proeftuin Middag-Humsterland’, een energie neutrale regio, met behoud en versterking van een Nationaal Landschap.

Schrijven van het projectplan en de aanvraag van de (toegekende) subsidie.


Flyer Workcept

Flyer en infographic Workcept

Voor het project Workcept, Inclusief werken in de regio maakte ik een flyer. Ook ontwikkelde ik een infographic, die inzicht geeft in de achtergrond van de naam van het project.


Infographic arbeidspools

Infographic bijeenkomst arbeidspools

Ontwikkeling van een infographic als samenvatting van de uitkomst van een bijeenkomst over arbeidspools. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de Hanzehogeschool.


Peebos

Zorgen dat Peebos werkt, met mekaar

Sinds 2011 zijn onder het motto ‘Natuur met Zorg’ dagelijks cliënten van De Zijlen actief aan het werk in het door Staatsbosbeheer beheerde gebied Peebos. Daarnaast wordt er samengewerkt met onder andere de gemeente, de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, ondernemers en het onderwijs.

Doel van het project 'Zorgen dat Peebos Werkt, Met Mekaar' is doorontwikkeling van Peebos tot een zorg-werk-leer-ontmoetings-innovatiecentrum, waar samengewerkt wordt en gebouwd wordt aan een inclusieve samenleving: een samenleving waar iedereen aan kan deelnemen én bij hoort.

Ik verzorgde het projectplan en de aanvraag van de inmiddels toegekende subsidie, en ondersteun het project.


Boeken Oldebert Hartman

Podium voor Observatie en Rapportage

Voor Oldebert Hartman deed ik de eindredactie en opmaak van de in eigen beheer uitgegeven boeken Podium voor Observatie en Rapportage, edities 2017 en 2018.

CONTACT

contact

Wil je meer weten over de Ontwikkelbrigade?
Kennismaken? Ideeën uitwisselen?
Neem dan contact met me op.

Trudy Boeré


06-22632307

trudy@ontwikkelbrigade.nl